Houtskeletbouw

Wat is houtskeletbouw?

Meer en meer mensen kiezen bij een nieuwbouwproject of renovatie voor houtskeletbouw. Maar wat is dit eigenlijk?

Het is een volwaardig, ecologisch verantwoord alternatief voor de traditionele bouwwijze met baksteen. Bij deze vorm van bouwen bestaat de dragende constructie van de woning uit hout.

Voor de afwerking aan de buiten- en binnenzijde van de houten structuur zijn er quasi geen beperkingen. Er kan gewerkt worden met bijna alle gevelmaterialen zoals baksteen, crepi, beplating… en ook aan de binnenzijde zijn er meerdere mogelijkheden. Houtskeletbouw biedt geen beperkingen!

Waarom houtskeletbouw?

In vergelijking met een traditionele woning biedt houtskeletbouw tal van voordelen. Het is een droge bouwmethode, er gaat dus geen tijd verloren met het wachten op beton of plamuur dat moet drogen.

Verder valt de constructie samen met de isolatie van de woning, waardoor je een goede isolatiewaarde behaalt in een dunnere wand.

Het gewicht van de constructie blijft beperkt, wat vaak resulteert in minder fundering. Dit heeft onder andere invloed op de kostprijs van uw project en is zeker bij renovaties een groot voordeel. Een verdieping bijbouwen op een bestaande woning is dus vaker haalbaar met houtskeletbouw.

Voor de doe-het-zelver leent houtskeletbouw zich ook perfect. Het plaatsen van leidingen of gyprocplaten zijn mits een goede voorbereiding werken die je eenvoudig zelf kan uitvoeren.

Onze werkwijze

Wij hebben geen standaardproduct dat we opdringen, maar werken altijd op maat van de klant en in samenspraak met architect en ingenieur. Zo gaan we samen op zoek naar het meest geschikte materiaal, beste uitvoering, … Ons streefdoel is altijd een tevreden klant.

Alles begint met een goede voorbereiding. Met behulp van CAD software kunnen we alles in een 3D tekening gieten. Zo controleren we alle afmetingen en gaan we na of alle details voldoende uitgewerkt zijn. Na de voorbereiding komt de uitvoering. Daarbij kiezen wij er voor om maximaal voor te bereiden in onze werkplaats. Een dakconstructie kunnen we volledig op maat zagen, een houtskeletwand maken we volledig als prefab-element (tot 2,8m hoog en 8m lang) en ramen en deuren vertrekken bij ons volledig afgelakt. Door die voorbereiding kunnen we de werktijd op de werf beperken en is de hinder voor u als klant ook minimaal.